Suicidal Tendencies @ 013 (Tilburg) 02/02/2016

Geplaatst op Feb 4th, 2016 door Patrick Spruytenburg

Het optreden van de support van vanavond is een thuiswedstrijd: het Tilburgse Milkman mag de spits afbijten. Deze band bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar en is zeker in de eigen omgeving een graag geziene hardcore/punk band. Zij zijn drie kwartier lang gastheer van de zaal die zich gestaag steeds meer vult, en vormen muzikaal gezien een prima voorloper van de headliner. Toch slaat het vonkje nog niet helemaal over: de vullingsgraad aan de bar achterin is beduidend hoger dan bij het podium...




Live review: Suicidal Tendencies, Milkman, 2 February 2016, 013, Tilburg, The Netherlands

Milkman are a Dutch hardcore group we all had never heard of before. That was also the reason we thought, “well, we can skip that band and go skate”. Never have I been so wrong in my life. Very well executed hardcore with fast riffs and fast vocals that I did not expect from the singer beforehand. The guy looked like your average bald guy. I remember coming through the doors and he was yelling his words and I felt my aggression growing. After Milkman we had to wait for half an hour for Suicidal Tendencies and my heart was pounding like crazy because this was the very first time I was going to see the soundtrack of skateboarding, that band that is always playing!

Tim van Velthuysen / DutchMetalManiac




MDC bruist van energie in Little Devil
Milkman zorgt voor vertrouwd startschot


Wouter de Waal
23 augustus 2015


Prijkt de drieletterige naam van een berucht razend combo (zoals D.R.I. of M.O.D.) op een plaatselijk affiche, dan kunnen de lokale helden van Milkman vanzelfsprekend niet ontbreken. Natuurlijk verzorgen deze veteranen dus ook vanavond het voorprogramma, waarbij ze zich met hun kenmerkende no-nonsense aanpak in een slordig half uur door een bescheiden uitsnede van hun even zware als rappe repertoire heen raggen. Subtiliteit en finesse worden als altijd zorgvuldig vermeden in een set die als een op hol geslagen pletwals over de talrijke aanwezigen heen dendert, sporadisch onderbroken door wat snedig commentaar van frontman Meeri. Uiteindelijk kondigt deze aan dat er nog vier nummers te gaan zijn, waarna het optreden binnen enkele minuutjes ten einde is. Haastige spoed is zelden goed, maar in het geval van dit vrolijke viertal valt er toch veel voor te zeggen. Aldus kan eenieder zich met een fris en opgeruimd gemoed opmaken voor de performance van MDC.




D.R.I. grijpt 013 ouderwets hard bij de lurvenMilkMan, Toxic Shock en Sex Drive geven luid startsignaal

Wouter de Waal 29 juli 2012

De avond zou natuurlijk niet compleet zijn als onze lokaal beruchte melkmannetjes niet even langs zouden komen rijden. Dankzij de smerige imbecielen die vandaag de hoofdschotel serveren, kan Tilburg (en wijde omgeving) al bijna twee decennia genieten van de rappe teringherrie die dit gezelschap graag uit de speakers laat knallen. Vandaag trakteert het kwartet (plus gastimbeciel) ons wederom op een fijne bak kwaliteitsbagger die ongeveer even zwaar op de maag ligt als de collectieve massa van deze forse mannen. Het ideale muzikale voorafje bij een D.R.I. show.




The Accüsed brengt ouderwetse thrashpunk-bende naar Little Devil

MILKMAN
De heren van Milkman lijken er deze keer een beetje minder zin in te hebben. Dat hun gemiddelde omvang stuitertaferelen zoals hiervoor in de weg staat, is natuurlijk volkomen begrijpelijk, maar ook afgezien daarvan maakt men vandaag een wat matte indruk. Het slot van de set klinkt bovendien nogal rommelig. Neemt niet weg dat dit een band blijft waar je -in meer dan één opzicht- moeilijk omheen kunt. De fijne zelfspot van de zanger is trouwens ook bij uitstek geschikt om dit soort situaties het hoofd te bieden. In al zijn onvolmaaktheid dus zeker wel vermakelijk.




D.R.I. @ Dynamo, Eindhoven

Door Guido Segers en Paul Verhagen– 22 maart 2011

De eerste band die aardig wat volk trekt is het Tilburgse The Milkman. De ferme hardcore is ondanks dat het inmiddels een stel 40-plussers zijn niet minder hard geworden. De mannen klinken nog steeds ‘Boos’. Met wat grapjes over Eindhoven tussendoor brengt de band de zaal wat op temperatuur.




D.R.I., Raw Power en Milkman in Rotterdam

Baroeg, 4 maart 2011

De Tilburgse formatie MilkMan (dat zelfs een nummer gespeeld heeft op de officiële D.R.I. tribute-cd) mocht deze speciale avond aftrappen met haar retesnelle hardcore punk. De band, die overigens al meer dan vijftien jaar bestaat, speelde met een no-nonsense attitude en leek er zeer veel zin in te hebben. De zaal stroomde aardig vol en de nummers werden leuk aan elkaar gepraat met imponerende bierpauzes na afloop van elk lied. Het publiek stond knikkend te kijken naar de strak spelende mannen die het geheel in rap tempo aan elkaar regen. Hoewel de zaal nog niet tot de nok gevuld was, was er een duidelijk aanwezige harde Milkman-kern aanwezig van personen die uitbundig losgingen op ratelaars als Ik Ben Boos en Ben Ik Te Punk?. (Pim)




DRI, Raw Power, Milkman – Baroeg, Rotterdam 04/03/2011

Rond de klok van half negen word de avond afgetrapt door het Tilburgse Milkman, en ondanks dat de zaal nog niet erg gevuld is gaat de band enthousiast van start. Het duurt echter niet lang voordat de zaal wat voller loopt, want de snelle hardcore punk die de band ons brengt kan menig bezoeker bekoren. Wat we vandaag voorgeschoteld krijgen is een gevarieerde set uit het vijftien jarige oeuvre van de band. Zo krijgen we onder meer de nummers “Four Letter Word” , “Saving Private Rambo”, de korte SOD cover “Kill Yourself” en “Golden Blues” voorgeschoteld. Verder bevat het repertoire van de band ook enkele Nederlandse talige nummers zoals “Boos” en “Ben Ik Te Punk”. Milkman weet vanavond een strakke show weg te geven die op een overtuigende manier aan elkaar wordt gepraat door zanger Meeri. De Tilburgers hadden er duidelijk zin in en ook het aanwezige publiek, in de redelijk gevulde zaal, kon de band wel waarderen want na ieder nummer werd er uitbundig geklapt. Verder bestond de setlist van deze avond uit nummers als “Preparing For Attack”, “Hot Shot”, “Martha Lives” en “Feal The Greatness”. Al met al zette Milkman vanavond een degelijke en overtuigend optreden neer.




MilkMan massief en verpletterend op vijftienjarig verjaardagsfeest

Gewapend Beton weet ook aardig wat potten te breken
3VOOR12 TILBURG Wouter de Waal
zondag 13 september 2009 18:19


Het Tilburgse harde en rappe hardcore/punk viertal MilkMan vierde afgelopen zaterdag haar vijftienjarig bestaan met een groep even zozeer compromisloze bands uit het genre in de Kleine Zaal van 013. Het in groten getale aanwezige publiek was zeker naar het einde toe wel in voor een feestje, wat resulteerde in een uitermate geslaagde avond.

DARK INTENTIONS
Het uit Breda afkomstige Dark Intentions bijt op deze feestelijke avond het spits af met haar behoorlijk op metal geïnspireerde hardcorevariant. Vanwege het behoorlijk vroege tijdstip (half acht) waarop de band speelt, is de zaal nog niet bijzonder goed gevuld en de reeds aanwezigen houden zich daarenboven tamelijk gedeisd. Maar dat maakt de band gelukkig niet zoveel uit en de zanger is desondanks niet te beroerd om een beetje in het rond te springen. Een aardig begin van de avond.

RAZORBLADE
Vervolgens reizen we door naar een andere hoek van Brabant, te weten Den Bosch, voor de jongens van Razorblade. Deze groep grossiert in elementaire punkliederen met veel meezingmomenten, ouderwetse `oi!` kortom. Hoewel de naam van de band het niet doet vermoeden, houdt Razorblade wel van teksten in de Nederlandse taal, bijvoorbeeld over de eigen geliefde stad (trots op de plek van afkomst schijnt veel hardcore/punk fanaten net als voetbalsupporters in het bloed te zitten) en de eigen band (“Razorblade, harder dan staal!”). De inmiddels goed gevulde zaal ziet het allemaal met goedkeuring aan, maar verroert zich nog niet.

THE BUTCHER
Door naar Bergeijk, voor het oorverdovende kabaal van The Butcher. Deze band heeft zonder twijfel in muzikaal opzicht het meeste gemeen met het feestvarken van vanavond. Fysiek gezien is men echter nog wat minder zwaar dan de mastodonten van MilkMan, een gegeven dat vooral de druk in het rond stuiterende zanger ten volle uitbuit. Tussen de razendsnelle, old school hardcore/punk nummers door zanikt deze ook graag wat over melkmannen en bier om de aanwezigen te vermaken, waar hij zonder meer in slaagt, zij het dat ook nu beweging voorbij het podium grotendeels uitblijft.

GEWAPEND BETON
Daar brengt de enige niet-Brabantse, ja zelfs in het geheel niet uit het zuiden des lands afkomstige bende van vanavond, Gewapend Beton uit Amsterdam, zowaar verandering in. Terecht ook, want zoals enige maanden geleden in deze zelfde Kleine Zaal al bleek, hebben deze punkers hun zaakjes prima op orde, met sterke, afwisselend in het Nederlands en Engels gezongen nummers, (zeker voor punkbegrippen) goed gitaarwerk en bovenal een frontman wiens uitstraling geknipt is voor een band in dit genre: zelfbewust en zelfs ietwat arrogant, maar met veel jeugdig enthousiasme en daardoor weer sympathiek. Als deze jongen "17 until we die” zingt, geloof je het meteen.

MILKMAN
De jongens van MilkMan zijn natuurlijk in werkelijkheid al lang geen zeventien meer en hebben waarschijnlijk ook wat meer gewicht mee te torsen dan op die leeftijd, maar qua muziek zijn ze duidelijk bepaald niet ouder en milder geworden. Het feestbeest van vanavond trapt op een verpletterende noot af en houdt dat op bewonderenswaardige wijze vol tot het einde van de set. Die is misschien wel wat lang voor een band die eigenlijk nooit afwijkt van de eenvoudige ‘alles zo rap en hard als menselijk mogelijk’ formule, maar een kniesoor die daarom maalt, want als je wil kun je natuurlijk altijd eerder weglopen. Iets wat de zanger je niet eens kwalijk zou nemen, want deze kerel houdt duidelijk van heerlijk zelfrelativerende opmerkingen (zoals “goh, ik wist niet dat we zoveel familie hadden” over de grote hoeveelheid publiek en “na afloop kunde tien pilsjes voor maar vijftien euro krijgen bij de Little Devil, maar dan moete wel zeggen dat ge fan bent van MilkMan, ge moet er wat voor over hebben”). Maar een groot deel van het publiek kan er duidelijk geen genoeg van krijgen en in de voorste regionen van de zaal wordt er gedurende het hele concert wild in het rond gesprongen. Een uiterst geslaagd einde van een vermakelijk verjaardagsfeestje.




Fuck Carnaval 2008

In de kleinere zaal van de Hall kan Milkman op een behoorlijke groep lokale fans rekenen. Wederom gaan de eerste paar rijen vrolijk los, duikt er een gast-zanger het podium op en wordt de gitaarhals door presentator Mano van een rubberen keuken-handschoen voorzien (?).




Spoedcursus punk en hardcore bij Shield Showcase

In het volgende blok staat zang centraal. Een goede hardcore-zanger beschikt over een strot die door merg en been gaat. Verder is het van belang dat de zanger de rest van de band qua snelheid kan volgen. Zeker als er snelle nummers gespeeld worden. Milkman beschikt over een frontman die dat kunstje prima flikt. De woorden vliegen als kogels uit een machinegeweer om je oren.




Carnivore, Raging Speedhorn en Milkman
11-12-2007, 013, Tilburg


Toen ik de zaal binnenliep was het Tilburgse Milkman al aan hun set begonnen. Ik was verder totaal niet bekend met deze band, maar vond het wel lekker; de band speelt namelijk lekker opgefokte thrash in het straatje van bands als Municipal Waste. De zanger had een lekker sympathieke uitstraling, en de band had er zeker wel zin, alleen ben ik van mening dat deze muziek beter tot zijn recht komt in een kleiner zaaltje. Nu was het namelijk allemaal net een maatje te groot en dat was te merken aan het publiek, want de vonk sloeg niet echt over. Jammer, want aan de band lag het niet.

Gepost door: Koen Spierings Dinsdag 15 Januari 2008 - 21:41




Last.fm
Carnivore


Toen Milkman het podium betrad was de zaal vrijwel leeg. De band viel echter niet uit het veld te slaan en men speelde een half uurtje thrash metal alla D.R.I./S.O.D. Na ieder nummer kregen ze toch een flink applaus dus ze deden het niet voor niks. Het geluid klonk na enkele nummers zoeken precies zoals een thrashmetal band hoort te klinken. Ook werden de aanwezigen nog getrakteerd op een S.O.D. klassieker "Speak English Or Die". Met een stukje Raining Blood werd Slayer ook niet vergeten. Toch hoort een band zoals deze gewoon in een lekker klein zaaltje te spelen. Dan komt het allemaal een stuk beter tot zijn recht.

by KashNL




S.O.D.R.I.
28-12-2003
Batcave Tilburg


I found an old review about our first S.O.D.R.I. gig!!

Met een kater van het personeelsfeest van de dag ervoor was ik net op tijd samen met kameraad van me voor de bus naar Tillieburg om het festijn te gaan zien. We bleken toch te vroeg te zijn en gingen eerst even aangenaam verpozen in gezellige kroeg met veel Belgische bieren. Al redelijk in de stemming vertrokken we dus naar een feest der jeugdsentiment. De kwalitatief goede Tilburgse band Milkman die zich ging bezondigen aan een explosieve mix van crossover bands D.R.I. en S.O.D. wat gegarandeerd veel metal, punk en hardcore fans zou aantrekken. Het was dan ook stikvol in de Batcave wat de pret niet mocht drukken in het vooruitzicht van een middag verantwoorde klere herrie.

Iemand van Milkman vertelde me dat wat een feest had moeten worden een treurige ondertoon had gekregen. Een grote fan van de band die ook fungeerde als regulier chauffeur was de week ervoor overleden. Juist hij had zich zo verheugd op dit concert. Maar de band had besloten JUIST voor hem te gaan vlammen en de druk was dus groot. Maar het concert des te beter. Batcave was inmiddels nog voller en na veel gouwe ouwe metal, crossover en hardcore nummers was het dan toch tijd voor hetgeen eenieder wilde meemaken. De band zette in met D.R.I. nummers en in het begin moest de zanger vond ik wat wennen aan de nummers. Dit was voor mij het enige minpuntje van de middag en vrij snel had hij het onder de duim. De S.O.D. nummers leken makkelijker af te gaan en waren van begin af aan vlekkeloos. Voor het podium was zelfs een klein slampitje. We lieten ons lekker verwennen met klassiekers van beide bands als snap en I don’t need society van D.R.I. en pussywipped en Speak English Or Die van S.O.D. De halve liters lieten we ons goed smaken. Milkman vind ik met hun eigen nummers al klasse maar dit sloeg alles. Dit smaakte naar meer. Wellicht binnenkort weer eens ergens of wellicht andere combinatie. Bijvoorbeeld Agnostic Front/ Suicidal??? Ik ben er..

Na afloop was er weer goede muziek en borrelde eenieder gezellig na. Ik weet niet of er een hiernamaals is maar als dat zo is zat er derde kerstdag 2003 iemand met een grijns op zijn gezicht naar beneden te kijken en zei dat het goed was. Om vervolgens slamdancend de boel op stelten te zetten. Ere wie ere toekomt deze middag was iets speciaals.
René




Baroeg Open Air 2008

De eerste band die ik heb gezien was het Tilburgse "Milkman", zij speelden in Baroeg zelf. Volgens de info (in het overigens uitstekend verzorgde boekje, hulde Baroeg!) zou dit viertal Hardcore/Punk/Thrash spelen. Mijn indruk was toch dat het meer Trash was dan wat anders. Zou het door de Slayer-cover komen die ze speelden toen ik binnen kwam? Maar zeker niet verkeerd!

3 voor 12
Marc van Bel




metalfan.nl
Carnivore


Lana

De lokale MilkMan opent de show. Hoewel ik nog nooit van MilkMan heb gehoord, bestaat de band al 14 jaar. Hoewel een band als MilkMan wat mij betreft misschien beter thuis hoort op de bill van de Persistence Tour dan in het voorprogramma van Carnivore en de muziek mij verder weinig doet en zegt, kan de sympathieke band desalniettemin mijn goedkeuring wegdragen voor datgene wat ze doen. De doorgewinterde muzikanten knallen een half uur vol superfelle, korte en vurige nummers die muzikaal de meeste raakvlakken met hardcore en punk lijken te hebben. Wat opvalt is dat de nummers zowel Nederlandse als Engelse teksten hebben en (genre- verantwoord) over serieuze zaken als de maatschappij, emoties en religie reppen. Een vleug humor kan daarin uiteraard ook niet uitblijven en zo werkt MilkMan zich met een knallende snelheid door een flinke waslijst aan nummers heen.
Net op het moment dat het mij begint te dagen waar deze muziek mij blij vlagen aan doet denken (Undisputed Attitude van Slayer) kondigt MilkMan het nummer Speak English Or Die van S.O.D. te gaan spelen, welke vervolgens wordt onderbroken voor... een Slayer-medley! Even regent het al bloed in Tilburg, ter voorbereiding op al het bloed dat later op de avond hopelijk gaat vloeien.




metal-experience.com
Carnivore


Alvorens het zover is moeten we ons eerst door twee voorprogramma’s heen werken, de eerste is het voor ons onbekende Tilburgse MilkMan, echter zoals de band zelf weet te melden bestaat de band al zo’n veertien jaar. De band speelt een soort van stevige, maatschappelijk verantwoorde hardcore, crossover metal die in het straatje ligt van bands zoals SOD en MOD. Het verbaasd ons dan ook niet als de band de SOD cover “Speak English Or Die” ten gehore brengt en worden we eventjes verrast met een korte Slayer medley. Ook de rest van de songs liggen in het zelfde straatje, korte hevige nummers met kritische teksten die zowel in het Nederlands als ook in het Engels worden vertolkt. De doorgewinterde muzikanten van MilkMan weten op zich te overtuigen en komen sympathiek over, alleen het publiek wacht maar op een ding waardoor enige publieksreactie nauwelijks waarneembaar is.




Mario`s Metal Mania
Mario van Dooren


The band had 2 support acts in Tilburg which both didn’t fit into this package if you ask me. MILKMAN from Tilburg, The Netherlands played a home match. The band played fast old-school hardcore in the vein of bands like D.R.I., S.O.D. & M.D.C. The band played for about 30 minutes full of old-school hardcore/punk. They played some songs from their latest album “Nostalgiator” but also some older stuff and even a Slayer & S.O.D. cover. Nice show but pity that the band had a bad sound quality on stage.




Carnivore / Raging Speedhorn / Milkman
Controverse heeft een houdbaarheidsdatum.
11 december 2007, 013, Tilburg (NL)


Milkman komt als enige ongeschonden uit de strijd. Het immense podium is aan de grote kant voor het trashpunkkwartet. Stoïcijns doorbeuken is de remedie. Zanger Meeri kondigt als ode aan Poison Idea aan dat vroeger alles beter was. In het geval van Carnivore heeft hij groot gelijk.

tekst: Ruud van Esch

kindamuzik




Dampende hardcore in de Winston
The Shining, Milkman, Dead Stop & Municipal Waste


Ik kom, 13 oktober, iets na acht uur aan bij de Winston en het is al redelijk druk voor de deur. Tijdens de eerste band zijn veel mensen nog niet binnen zijn vanwege de rij bij de ingang. Zij missen deels opener The Shining. Een jonge Amsterdamse hardcore-band die na een aarzelend begin toch snel de toon van de avond zet met energieke korte songs. De zaal stroomt steeds voller en de band doet wat ze het liefst doet: snel en hard spelen. Een dergelijke aanpak klinkt altijd zo simpel, maar een strakke basis van bas en drums en daarbij goed gitaarspel is niet altijd even makkelijk om te zetten in goede pakkende liedjes. The Shining heeft daar geen problemen mee en laat horen door verschillende bands in en grenzend aan het genre beïnvloedt te zijn. Zo zijn in het afsluitende nummer ook duidelijk de invloeden van de speedmetal van de vroege Metallica hoorbaar. Tel naast de strakke band een goede frontman op en je hebt met The Shining een van de betere Amsterdamse hardcore-bands van dit moment.


Lees verder




à Kontich (Lintfabrik) le 15-10-2005

MILKMAN (nl)
Je suis allez juste voir 2 titres pour voir ce que c’était... fast punk/HC hollandais, mais j’ai pas accroché du tout, alors je suis ressorti aussitôt... et oui y a des groupes comme ca...




MILKMAN, SKULLS AND FLAMES, VIOLENT MINDS, DEAD STOP
Een gezellige donderdagavondbende
12 May 2005, Batcave (013), Tilburg (NL)


Opener Skulls And Flames heeft vandaag fileproblemen en daarom staat bij binnenkomst Milkman een optreden te voltrekken. In stijl. Wat betekent dat er weinig beweging in de band zit maar de muziek boekdelen spreekt. Hoe vaker je de supersnelle old school band met een dik metalgeluid en strakke muzikanten aan het werk ziet, hoe meer je het gevoel krijgt dat je naar de live uitvoering van Undisputed Attitude staat te kijken.

De jaren 80 hybride van thrash en hardcore begint met de dag populairder te worden. Skulls And Flames is daar een bewijs van. Aanstekelijke thrashriffs en snelle punkritmes wisselen elkaar af. Het is alleen jammer dat De Noord-Hollanders nogal langs elkaar af spelen vanavond. Het tomeloze enthousiasme van de zanger ten spijt, komt de rommelige show niet erg goed over. Met de muziek van SAF is niets mis. Strak spelen is echter wel een voorwaarde.

Violent Minds laat vervolgens zien hoe het ook kan en krijgt de drukke Batcave zowaar in beweging. Tijdens nummers is Violent Minds verpletterend. Kort, krachtig en snel. Toch staan de gaten in de setlist een perfecte show in de weg. Zeker als je een zanger hebt die het suffe verhaal over Nederlandse coffeeshops nog maar eens afsteekt.

Publiekslieveling Dead Stop is de terechte uitsmijter van vanavond. Zodra de Belgen van wal steken, barst en pit los en zijn de stage dives niet van de lucht. De gedrevenheid van Dead Stop werkt aanstekelijk, keer op keer. We mogen blij zijn dat er weer eens een zo’n goede old school band uit de buurt komt.

tekst: Ruud van Esch

kindamuzik




DRI / THE BUTCHER / MILKMAN

20 April 2004, Effenaar, Eindhoven (NL)


Krap twee jaar na het de 20th Anniversary Tour is DRI wederom in Europa te vinden, helaas nog steeds zonder nieuwe cd op zak. Het laatste wapenfeit Full Speed Ahead is alweer negen jaar oud. Gelukkig hebben de Dirty Rotten Imbeciles meer dan genoeg klassiekers op hun naam staan om een avond mee te vullen. Dat DRI teert op het verleden, blijkt uit de gemiddelde leeftijd van het publiek. "Schat, pas jij op de baby vanavond, ik ga naar de Effenaar."

Voor het zover is mogen Milkman en The Butcher hun kunsten vertonen. Beide bands maken er geen geheim van dat ze door de hoofdact zijn beïnvloed, en dus krijgen twee razendsnelle sets voorgeschoteld. Hoewel het geluid in de Effenaar doorgaans goed te doen is, hebben zowel Milkman als The Butcher te kampen met een zogenaamde baggersound. De bassdrum is zwaar overstuurd, een snare is doorgaans helemaal niet te horen en de razendsnelle partijen van gitarist Robin Milkman zijn met het oog beter te volgen dan met het oor. Toch klaart Milkman de klus zonder morren. Voorafgaand aan een nóg snellere versie van SOD`s "Kill Yourself" verklaart zanger Meeri gortdroog: "Hardcorebands die populair willen doen spelen altijd covers. Dus doen wij dat ook." Oldschool fans staan met hun oren te klapperen, terwijl metalheads uit hun dak gaan op de trashinvloeden die ze herkennen in Milkman.

The Butcher komt dankzij twee gitaristen iets beter uit de verf. Als een op hol geslagen stoomtrein denderen de Brabanders door onder andere "Psycho Dad", "Ein Reich, ein Volk, ein Bratwurst", "Gilles de la Tourete" en `Tequila, to Kill Ya`. Charismatische zanger Polle schreeuwt zijn teksten zoals altijd vol overtuiging, bijgestaan door de psychotische uithalen van bassist Pieter. Wat is deze band toch gegroeid sinds ze in eigen beheer Assasins at Your Service uitbrachten.

Zodra DRI het podium betreedt, krijgt de geluidsman een ingeving, en weet hij alle schuiven van het mengpaneel plotseling wél te vinden. Het verschil is enorm, en daarom komen nummers als "Argument then War", "Beneath the Wheel", "Violent Pacification", "Mad Man", "Problem Addict" en natuurlijk "I Don`t Need Society" luid en duidelijk door. Dat vindt ook het publiek, en de pit kolkt zoals je het tegenwoordig niet vaak meer ziet. Geen windmills, floorpunches of pickin` up change, maar keiharde chaos. Geen moves maar madness.

Vreemd is dat gitarist Spike Cassidy en zanger Kurt Brecht, de enige originele bandleden, na twintig jaar nog niet in staat zijn om strak te spelen. Spike zit er regelmatig naast en de timing van Kurt is eigenlijk nooit goed geweest. Nog vreemder is dat ze er doodleuk mee wegkomen. DRI was een van de eerste bands die punk, metal en hardcore wist samen te smelten tot één geluid. Hun unieke sound is nog altijd actueel. Daarom worden die fouten ze vergeven. Het is niet voor niets dat de Effenaar vanavond vol staat met mensen die concertbezoeken zo goed als afgezworen hebben, en dat de merchandise over de tafel vliegt alsof het niks kost. DRI heerst. Al 22 jaar.

tekst: Ruud van Esch

kindamuzik




Suck City II is rock-`n-rollfeest

Maandag 15 december 2003.
Het was gisteren weer feest in café `t Klapcot tijdens de tweede versie van
het rock-`n-rollfestival Breda Suck City.

LEES VERDER




PRO-PAIN/ VIOLENT SOLUTION/ MILKMAN
10 July 2003, 013, Tilburg (NL)


Mensen die dit jaar niet naar een tropische locatie op vakantie gaan, raad ik aan om deze zomer de kleine zaal van 013 eens met een bezoek te vereren. Dik boven de dertig graden loopt het, wat in combinatie met de luchtvochtigheid van een Turks stoombad een niet te evenaren hitte oplevert.

LEES VERDER OP DE ORIGINELE PAGINA




Milkman + Dandare + Haeckeflosse
Batcave, Tilburg
28 februari


Vandaag presenteerde het Tilburgse Milkman hun nieuwe cd "Is This Punk Enough For You?" voor eigen publiek. Amper teruggekeerd van een Europese tour met Out Cold, stond het vrolijke viertal een stampvolle Batcave met punkfans van velerlei pluimage te wachten. Haeckeflosse uit Eindhoven mocht het publiek opwarmen, en deed dat met een krachtige set vol manische hyperpunk.

Na deze stortvloed van akkoorden, snareslagen en flauwe, niet van zelfspot gespeende, humor was het tijd voor... The Ramones!? Gehuld in leren jacks, zonnebrillen en lang zwart haar speelden de heren een spetterende versie van hun klassieker "Blitzkrieg Bop", om vlak daarna hun ware identiteit prijs te geven: de verkleedpartij bleek het werk van Dandare.
Deze oldschool hardcore band vindt zijn oorsprong in het noorden van het land en sluit zowel qua stijl als mate van ondergewaardeerdheid perfect aan bij Milkman. Dolenthousiast speelden de heren een razendsnelle set waar de rook vanaf kwam. Ik overdrijf niet als ik zeg dat veel hardcore bands een voorbeeld kunnen nemen aan de live-kunsten van Dandare. De bandleden spelen niet alsóf ze het menen. Ze menen het gewoon!

Dat geldt overigens ook voor Milkman. Opnieuw gaf de band een zo kenmerkende `geen gelul maar spelen` show met een setlist van over de dertig nummers. Op een introotje of brug na, heeft Milkman het gaspedaal altijd maximaal ingetrapt en gaat daarbij niet zachtzinnig te werk. De muur van geluid stond als een huis en het was duidelijk te merken dat de band al geruime tijd meedraait. Ga je schamen als je beweert van oldschool te houden en deze band al die jaren over het hoofd hebt gezien!

Ruud van Esch
upmagazine.nl




Waalwijk (NL) - Tavenu, 28/12/2002, Heartfelt, Dandare, Milkman

The hardcore nights at the Tavenu are known for their low number of visitors. Though the organization regularly comes up with descent bands, they’re too lazy to do anything about promotion. Luckily, the bands themselves had spread the word to a fair share of people.
Think Ahead from Tilburg recently found a new singer and renamed themselves into Heartfelt, which is also the title of their latest demo. The band plays regular old school hardcore with a touch of experiment, especially from the drummer and the guitar player. Though there were still some mistakes and hick-ups, the band’s music did come across. Dandare is a band that plays a descent amount of shows, but for some reason these guys hardly ever play in the southern part of Holland. Right from the beginning of their set Dandare lived up to the expectations their latest CD Define It, Defeat It has risen. This type of old school is so fast you better be sure to be familiar with their material before seeing the band live. If you have a heart condition, stay clear of Dandare. A top-quality live band. That can also be said of Milkman, Tilburg’s finest old school band. Going back to the days when hardcore was still called hardcore punk, Milkman present themselves as if they have actually been playing together for that long. There’s no bullshit in between the songs, this band obviously has a ‘let the music do the talking’-policy. The average song lasts barely over one minute, resulting in set lists of over 30 songs. Watch out for their upcoming release, which should be out soon.

Rudeless
My Own Way
Hardcore E-Zine
"They drew first blood..."




vampire-magazine.com

D.R.I. & MILKMAN
013, TILBURG, THE NETHERLANDS
Concert date: JULY 11TH

Reviewed by Danny on 12/07/2002.


Hell yeah! I was really looking forward to this gig. I`d never seen D.R.I. perform live, but if the intensity that their lp`s have can be transformed to a live atmosphere (and I heard from quite a few people that they absolutely can!) this would be one hell of a show! It also was a sold out show, so the mid-hall (de kleine zaal) within the 013 was packed with people on both floor as well as the balcony. THe reason for this tour was celebrating D.R.I.`s 20th anniversary. They would do this with a tour and a "Best Of"-cd. Last week they played the Graspop fest in Belgium, but unfortunately I couldn`t be there, plus I`d really wanted them to see go wild in a smaller venue. Arriving at the 013 there were al kinds of people, from mohawks to Death metallers to skaters to ordinary people. This proving that D.R.I. appealls to a lot of people, with older people taking a trip down memory lane and younger people get to know the root of crossover.

As openings-act D.R.I. asked Dutch Milkman to play their show in Tilburg and listening to their raging hardcore spiked with metal elements and hysterical vocalist they picked out a very good one! Milkman started off very enthousiastic, this reflecting on the crowd, which immediately formed a moshpit. Milkman played a lot of songs from their "Combover World" mini and their "Fresh Fruit For Rotten Aliens" album, as well as some older tracks.
The sound that they had was very good, powerful and agressive, even with one broken speaker cabinet in the P.A. of the 013! The guitarplayer (known for his "weird" guitars) had a really cool new guitar, which had an airbrushed Joker on it. The reactions of the crowd were very positive, though this may be considered a home game, as Milkman is a Tilburgian band.

After this there was a small break with another soundcheck and then it was time for the Dirty Rotten Imbeciles to enter the stage... And let me tell ya:...Fantastic show! From the first tunes to the very last a huge moshpit started in front of the stage, which made vocalist Kurt wonder if this was actually a moshpit or a big fight, as he claimed he`d never seen such a violent pit! I think that only Kurt and Spike were the original members, as D.R.I. never had a steady bassplayer and I couldn`t catch the name of the drummer. The sound here was also very good and came very close to the sound that they have on their albums, like for instance "Dealing With It", "Four Of A Kind" and "Thrash Zone". They started off with "I don`t Need Society" and they ended with "I Win, You Lose". In between they played A LOT of songs, which I couldn`t remember all, also due to alcoholic beverages, but some songs I can remember are "Couch Slouch", "Computer Man", "I`d Rather Be Sleeping", "Thrashard" (which was dedicated to all the freaks in the pit, and this made it grow even bigger and more violent! In a friendly way of course!), "Snap", "Beneath The Wheel", "Yes Ma`am", "Problem Addict", "Who Am I?", "Nursing Home", "Slumlord Don`t Care" and many, many others! It really was a killer show and the band also seemed to enjoy themselves on stage. They even came back twice as an encore! Kurt even wondered if anyone ever dived of the balcony in the 013, making a remark that tonight would be the first time, haha! D.R.I. excists for 20 years now, and they still got enough power and enthousiasm to be at the top! Great show! One of the best I`ve seen in a while!




Tilburg (NL) - 013, 11/07/2002, Milkman, DRI.

After seeing DRI on a way too big festival stage on Graspop I was anxious to see these old time thrashers play a more suitable stage again. Though 013 is a big joint, the small hall is perfect for hardcore shows. It has just the right size and the sound is always great.

Support act Milkman from Tilburg showed everybody how fast oldschool is played. Apart from one or two words from the frontman, this band went on and on, playing a total of about 20 songs. A lot of the hc fests I visit all feature the same bands. I would love to see more Milkman on the bills for a change. A perfect support act for DRI.

The fact that DRI played a good show wasn`t very surprising; they`ve been around for twenty rotten years! In fact, DRI was one bands that introduced me to hardcore. A set full of classics like "Madman", "Couch Slouch", "Thrashard", "I Don`t Need Society" and "Abduction" was tonight`s result. Skins, punks and metalheads were all going nuts. Kurt Brecht even stated: "This is the hardest pit I`ve ever seen.", which is complete bullshit, of course. The band showed a great deal of respect to their audience, and thanked them for the 20 years of support. I hope DRI sticks around for a while...at least long enough for another album and a European Tour. DRI might not mean that much to kids who got into hc through bands like Madball and Biohazard. To me, they`re still one of the best bands imaginable.

Rudeless
My Own Way
Hardcore E-Zine




D.R.I., Milkman - 11 Juli 2002 - 013 Tilburg

Milkman uit Tilburg is een voor mij onbekende band en speelt vrij agressieve hardcore met een flinke dosis punk invloeden, maar af en toe kun je ze toch ook wel op een metal riffje betrappen. De nummers zijn snel en kort en werden redelijk strak neer gezet. Het publiek ging aardig uit z`n dak maar dat heb je wel vaker bij zo`n thuiswedstrijd.

Lords of Metal Magazine